- Standard Contrast - sp - T+ T- T1 Français Română English
Asculta Nu mai citiți Continua Ascultați din nou

Bine ati venit pe platforma de formare ParticipaTIC!

ParticipaTic

Cui se adreseaza formarea ParticipaTIC ?

Formarea ParticipaTIC se adreseaza persoanelor care sunt, sau doresc sa devina, reprezentanti ai persoanelor cu dizabilitati. Formarea este disponibila in prezent in limbile franceza. O versiune in limba romana va fi disponibila in septembrie 2019. O versiune in limba engleza va fi realizata in curand.

Intoarcere la meniu

Care sunt conditiile de acces la formare ?

Aceasta formare este deschisa tuturor, fara o conditie legate de diplomele anterioare. Este o formare pe internet, pe care o puteti face de preferinta pe un calculator sau o tableta. Va recomandam sa folositi aparatul care va este cel mai confortabil. Pentru a urma aceasta formare, e suficient sa va inscrieti apasand butonul Inscriere. Pentru a va inscrie, veti avea nevoie de o adresa de e-mail, de la care se va crea numele de identificare pentru conectarea la programul de formare.

Intoarcere la meniu

Ce contine aceasta formare?

In luna iunie 2019, aveti acces la patru module de formare:
Modulul 1 : Intelegerea rolului fundamental al actiunilor de advocacy, de revendicare a drepturilor, precum si notiunile de dizabilitate si participare
Modulul 2 : Intelegerea functiei de reprezentant al unor grupuri de persoane sau interese colective, cu precadere in domeniul dizabilitatii
Modulul 3 : Intelegerea importantei unor articole cheie ale Conventiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati (CDPD) in procesul de aparare a drepturilor
Modulul 4 : Folosirea unui instrument de evaluare a calitatii accesului cetatenilor la servicii publice sau private, pentru a formula propuneri de imbunatatire a serviciilor din comunitate.
Aceasta formare va permite sa va imbunatatiti competentele de reprezentare a intereselor persoanelor cu dizabilitati.

Intoarcere la meniu

Aceasta formare este accesibila?

Acest sit web a fost construit in asa fel incat continutul sa fie accesibil unui numar cat mai mare de persoane. In general veti vedea ca puteti naviga cu usurinta printre paginile site-ului. Sunt disponibile de asemenea sinteze ale documentelor incluse pe site, in limbaj usor de citit si de inteles.
Optiunea Audio va permite sa ascultati ceea ce este scris pe site, echivalentul unei sinteze vocale.
Optiunea Contrast va permite sa accesati continuturi redactate cu contraste puternice (text galben pe fond negru).
Optiunea Zoom va permite sa mariti sau sa micsorati dimensiunea caracterelor.

Intoarcere la meniu

Cine a realizat acest program de formare?

Aceasta formare a fost realizata in cadrul proiectului european ParticipaTIC, care reuneste zece parteneri, organizatii de persoane cu dizabilitati sau organisme de formare di patru tari: Belgia, Franta, Romania si Elvetia.

logos des partenaires

GRAVIR asbl, Belgique Haute École Libre de Bruxelles Ilya Prigogine, Belgique Haute École Louvain en Hainaut, Belgique Handicap International, France Institut de Formation en Pédicurie - Podologie, Ergothérapie et Masso- kinésithérapie-IFPEK, France Collectif Handicap 35, France École des Hautes Études en Santé Publique, France ASA-Handicap mental, Suisse SSEO Technical Assistance srl, Roumanie Université Catholique de Lille, France

Parte tehnica : IT Login

Grafica acestui site a fost realizata de studentii de la specializarea art terapie a Inaltei Scoli Libere din Bruxelles Ilya Progogine, din Belgia.

Materiale de promovare : Alice Latta, Marine Balthazar, Nathalie Ducarme, Anne Caillau.

Grafica : Alice Latta/Marine Balthazar

Fotografii : Agnès d'Arripe, Alice Latta, Émeline Payen, cu acordul persoanelor fotografiate.

Cu colaborarea: Geraldine Polus

Acest proiect este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, a Fundatiei Paul Bennetot - Groupe Matmut, sub egida Fundatiei l’Avenir - Paris-Franta si cu participarea organizatiei ASA-Handicap mental, finantata cu sprijinul Movetia printr-o subventie a Confederatiei Elvetiene. Acest comunicat nu angajeaza decat pe autorul sau, iar Comisia Europeana, Fundatia sau Confederatia Elvetiana nu sunt responsabile pentru modul in care ar putea fi folosite informatiile cuprinse in acest comunicat.

logos des soutiens

Erasmus Plus Movetia Fondation Paul Bennetot, La Fondation du Groupe Matmut

Intoarcere la meniu